Tilbake til Program

AURORA + supp. iris

05. oktober21:00 @ Bluebox
BILLETTER

AURORA legger ut på sin første omfattende Norgesturné!
Den eventyrlige norske popdronningen AURORA skal i 2019 turnere seg gjennom flere kriker og kroker i Norge enn noen gang tidligere. Med musikk fra albumet Infections Of A Different Kind – Step 1 samt låter fra sitt kommende album skal hun nok en gang trollbinde hjemmefansen.

Aurora Aksnes er den norske sangeren og låtskriveren som står bak artistnavnet i store bokstaver. Og da AURORA høsten 2018 slapp sitt andre album, Infections Of A Different Kind – Step 1, snakker hun til oss nettopp i store bokstaver. Dette albumet er på mange
måter et statement. For selv om hun fremstår som ydmykheten selv, har AURORA virkelig noe på hjertet. Hun vil dele de mange sidene av å være et menneske, gjennom tematikk som spenner fra det personlige til det politiske: fra kjærlighet og død til feminisme og
miljøvern. Og når musikken starter er hun ikke blyg; hun vil skrike musikken. Danse den, og invitere publikum inn i sin verden.

Det er kun tre år siden AURORA slapp debutalbumet sitt, All My Demons Greeting Me as a Friend, med over 200 millioner streams og mer enn 500 000 solgte eksemplarer. I tillegg har hun høstet tre Spellemannspriser, blant annet for Årets nykommer (2015) og Popsolist(2016) samt flere GAFFA priser.

Også utenfor landets grenser har AURORA utmerket seg med sin klokkeklare stemme og kunstneriske uttrykk. I 2016 vant hun EUs musikkpris European Border Breakers Awards for sin debut-EP Running With The Wolves.

 

Vilde Iris Hartveit Kolltveit, kjent under artistnavnet iris, lager utsøkt elektropop. 
Musikken kan beskrives som myk og ærlig. Dype følelser gjenspeiles i de varme, minimalistiske låtene hennes. Det er historier om kjærlighet og tilknytning, samtidig som at de omfavner ensomheten. Det er musikk som fanger intensiteten av møtet med voksenlivet, og hun viser en form for selvinnsikt man ikke forventer fra en 22-åring. 
10. april slapp iris debut-EPen «a sensitive being», med bl.a låten «from inside a car» som raskt ble listet på flere av de største radiokanalene i Norge og Sverige. 28. juni slippes singelen «mercy», og enda mer varm, intim og sensitiv musikk slippes til høsten. 
I høst tar hun med seg bandet sitt og legger ut på norgesturné sammen med Aurora. Den unge, lovende artisten gleder seg til å besøke byer over hele Norge, og sier selv at publikum kan forvente seg «ærlighet og kjærlighet, nesten så mye at det blir ubehagelig».